Ni No Kuni 2  

  RSS

skymf
(@skymf)
Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 5
27/03/2018 8:48 e m  

 

Ni No Kuni 2 - 2018 PC


Sällan i mogen ålder har jag känt samma glädje över ett spel, som jag gjorde i yngre dagar. Men ibland kommer det en titel som får mig att - iallafall till viss nivå - känna, just den typen av glädje.
Ni No Kuni 2 är just en sådan titel. Det är en perfekt morph av gamla hederliga jrpg´s såsom Final Fantasy, Legend of Mana osv.
Så nostalgin spelar troligen in en del. Men det gör inte spelet mindre lyckat.

Jag har väntat i runt 5 år på att få greppa dosan och springa in i den värld som Studio Gibhli var med och utvecklade i Ni No Kuni 1. Dom har numera lämnat projektet.
Men världen verkar ha hållt sig fint ändå. Älskar den här typen av grafik. Den som ser ritad ut som i gammal teknad film. Visst, det är inte silkes-smooth. Men det är helt klart gött.
Det finns en bra balans och tanke bakom systemet med världen/transport och själva main game'andet. Trodde först det skulle kännas töntigt med "mini-avatar" systemet när man springer omkring i världen. Men det har visat sig kännas helt rätt. Fighterna kan kännas lite repetativa, men det hör nästan genre´n till.
Sen har de lagt till en del roliga element, så som att man bygger sitt eget kungadöme. Leder stora strider om land. Uppgraderar osv. Ett light RTS-element.

Ploten är att kungadömet blir utsatt för en kupp och man får följa prinsens väg, till att bygga ett nytt kungadöme som innefattar hela världen.
Spelet handlar egentligen om en gulligt förklädd galning som slår ihjäl allt och alla som kommer i hans väg. För att ta världsmakten. Men det är ändå gulligt.

Jag har öst igenom cirkus 7-8 timmar nu. Så kan nog lämna ett någorlunda säkert betyg. I min bok:


Betyg: 5/5


Citera
Share:

Postar ni i kategorierna; film, serie eller speltips?
Vill ni skriva så pass mycket om handlingen,
att den kan avslöja & skada upplevelsen för någon annan?


Skriv då *spoiler-alert* efter din trådtitel.

Spoiler” är en anglicism som innebär att ett referat av en berättelse är så pass detaljerat att avgörande detaljer i handlingen avslöjas.
Ett kort referat som inte avslöjar mer än baksidestexten på en bok eller videofilm är ingen “spoiler”.

Simpelt. Bete dig inte illa mot någon. Håll dig inom lagen.
Sälj ej saker via detta forum. Admin kommer låsa konton där användare saknar folkvett.